Home » Новини » М-Тел обвини Виваком в подвеждаща потребителя реклама

М-Тел обвини Виваком в подвеждаща потребителя реклама

2 985 прочита

Мобилтел са сезирали Комисията за защита на конкуренцията във връзка с рекламата на Виваком на новата тарифа пусната от телекомът – Viva Free. В началото на този месец Виваком анонсира Viva Free като „революционен мобилен план без срочен договор“, който е първият на пазара от подобен тип.

Именно към тази част от рекламата на Viva Free възразяват от Мобилтел. Според компанията на първо място, Vivacom Free e мобилен план, който не е без договор, каквото е твърдението от рекламата. Макар и безсрочен, договор за услугата има и клиентът се обвързва с определни условия при сключването му. Освен, че Viva Free не е тарифен план без договор, той не е и първият мобилен план без срочен договор. Още от ноември 2008 година Мобилтел предлага абонаментен план, който не е обвързан със сключването на срочен договор – LOOP UP2U. От тогава компанията предлага на своите абонати възможност да се възползват от този тарифен план, без да сключват срочен договор.

Мобилтел счита, че акцентът в рекламата на Viva Free, както и прессъобщението на БТК за този тарифен план, е върху липсата на договор, както и върху обстоятелството, че предлагането на мобилен план без договор се прави за първи път в България, което реално подвежда потребителите, тъй като е невярно. Още повече, че в подробната информация за Viva Free в интернет страницата на БТК изрично се посочва, че ползването на тарифния план е обвързано със сключването на договор, което противоречи на твърденията в рекламата на Viva Free.

Споровете относно достоверността или подвеждащата информация между двата телекома не са новост. Преди време същото се случи и с рекламата за мобилен интернет на Виваком и най-доброто 3G покритие, като факта бе потвърден от КЗК.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 1 =