Home » Марки » HTC » HTC обмислят вариант за собствена операционна система

HTC обмислят вариант за собствена операционна система

1 648 прочита

Както предполагам знаете HTC произвеждат устройства работещи с Android и Windows Phone операционни системи. Компанията е един от малкото големи производители, които нямат собствена операционна система.

Предвид факта, че Nokia си партнира с Microsoft, Google купи Motorola Mobility, то HTC се оказват в неизгодната позиция на зависещи от операционни системи, чийто собственици вече имат други приоритети, което в бъдещ момент може да се окаже сериозен проблем за компанията.

Самият Чер Уанг, CEO на HTC, признава в интервю за Economic Observer, че идеята „е обмисляна и дискутирана, но в никакъв случай няма да се действа импулсивно“. Ако HTC се реши на подобна стъпка, то пред нея ще стои важното решение дали по почина на Samsung, които също са успешен производител на Android устройства, но въпреки това работят в насока развитие на сосбствената си Bada OS, или вместо да влагат подобен ресурс в налагането на нещо ново просто да купят готов продукт, който вече съществува на пазара.

От друга страна HTC вече разполагат с Sense интерфейс, който и в момента „лежи“ върху Android устройствата на компания.

Каквото и да се случи в бъдеще, то определено ще е повече от интересно.

Според вас кой е по-добрият вариант за HTC – да развият Sense, да стартират нещо собствено и ново или да закупят готова ОС?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 71 = 74