Home » Любопитно » Facebook Timeline – новото лице на социалната мрежа

Facebook Timeline – новото лице на социалната мрежа

545 прочита

На f8 представиха новото си виждане за структурата и подредбата на информация в профилите на потребителите. По думите на Зукенберг „всичко е било преработено и пренаписано от самото начало“. И определено е така, а самото име казва всичко останало – Фейсбук времева линия. От датата ви на раждане, през датата на присъединяване към социалната мрежа и от този ключов момент всичко, което някога сте споделили в нея. Нека обаче минем през всичко това стъпка по стъпка.

Както виждате от снимката по-горе видът на профила няма много общо с познатият ни до сега изглед. Освен снимката на профила, която сте избрали имате възможност да поставите и друго, по-голямо изображение като „cover“. Опциите тук са от избор на файл от компютъра до такъв от вече качените в албумите ви.

Под тази част се визуализира информация за вас – къде сте работил, учил или живял, както и снимки както от албумите ви, така и от последната ви активност.

Какво представлява времевата линия?

Всъщност около нея се гради всичко в новият облик на Фейсбук. Както можете да видите на снимката Facebook Timeline фигурира в профила ви под две разновидности – едната, разположена горе в дясно, обозначава по-големи периоди от време (години, месеци), а ако кликнете където и да е на нея ще се визуализират действията ви от този отминал период. Другата времева линия отразява събитията в по-кратки периоди от време като последни действия, последно добавени снимки и тн, а тя самата върви през средата на целият ви профил.

Facebook Timeline всъщност повече наподобява личен блог, в който през годините сте споделяли, но не може да се отрече, че визуално е в пъти по-привлекателен от досегашният вид на социалната мрежа. Ключовите елементи са три:

  • всички ваши истории, снимки, действия
  • всички ваши приложения
  • и нова възможност да се представите пред света
Това е. Просто, лесно, а това което на мен най-много ми допада – наистина красиво.
GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

73 − = 67