Home » Марки » Apple » TSMC стартират работа по A6 процесор за продуктите на Apple

TSMC стартират работа по A6 процесор за продуктите на Apple

2 989 прочита

В петък бе потвърдено партньорството между Apple и Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, която е най-големият производител на електронни компоненти. Целта на сътрудничеството е разработката на A6 процесор за продуктите на Apple. До преди няколко месеца американците ползваха за това Samsung, но възникналите противоречия между двете компании насочи американците към тайванският производител.

От TSMC планират да представят готов продукт през първото тримесечие на 2012г. Това едва ли е добра новина за феновете на марката, тъй като ако A6 процесора се очаква седи в основата на следващото поколение  iPads и iPhone, то едва ли ще видим появата им до края на тази година. От друга страна може и да не е толкова притеснително – все пак не знаем за кое поколение от устройствата си Apple планира ползването на чипа, нали?

Е, ако изобщо в такава ситуация може да има нещо добро, то времето, с което ще разполагат феновете да предполагат и гадаят ще е повече от достатъчно. Според някой от слуховете, които циркулират в интернет процесорът, който Apple ще ползва в следващото поколение от продуктите си ще е четириядрен. Може да звучи преувеличено, но сферата на мобилните комуникации е меко казано динамична, а и от NVIDIA и Qualcomm вече представиха подобни процесори .

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 4 =