Home » Моите коментари » Стив Джобс се оттегли от поста си на CEO в Apple

Стив Джобс се оттегли от поста си на CEO в Apple

3 086 прочита

В отворено писмо до Apple, дългогодишният CEO на компанията обяви желанието си да напусне поста си като CEO, поради невъзможността да се справя със задълженията си. Като свой наследник Джобс посочва Тим Кук, а самият той би желал да остане прецедател на борда на директорите.

Бордът се е съобразил и е уважил желанието му, а промените вече са официални – днес бе направено обновление в официалната страница на компанията.

Информацията бе оповестена късно тази нощ, а реакциите не закъсняха. Джобс не е крил здравословните си проблеми последните няколко години, които го принудиха на няколко пъти да се оттегля, макар и временно от поста си по здравословни причини. Въпреки успешната операция от рак, явно здравословното му състояние и възстановителните процеси не са били толкова леки.

В интернет се появиха какви ли не коментари по темата – в социалните мрежи заваляха цитати на Джобс, клипове с него и какво ли още не, което лично аз намирам за леко пресилено. Все пак се оттегля от поста си, а не е починал. Според други, това бележи началото на края на Apple, а подадената оставка добре планиран ход.

За последното няма как да не се съглася, но пък и всеки управляващ компания оценена на милиарди долари би се замислил, нали? Според Джобс, а и трудно е да не се съгласим с него, то най-добрите дни на Apple предстоят. Разбира се, това само бъдещето ще покаже, но компанията се е доказала на пазара, има своите привърженици и останалото, което новият мениджмънт е нужно да направи е просто да съумее да запази потребителското доверие.

Смятате ли, че оставката на Джобс ще разклати бъдещето и на компанията? Нима напускането на един човек може да доведе до подобна ситуация компания с милиони потребители?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

86 + = 96