Home » Любопитно » Нова услуга от Google ще подобрява скоростта на зареждане на страниците

Нова услуга от Google ще подобрява скоростта на зареждане на страниците

2 675 прочита

Google представиха нова услуга, която има за цел да помогне на разработчиците да подобрят скоростта на зареждане на сайта си. Новата Page Speed Service прилага много от техниките на Google директно върху сайта, като по този начин постига подобрението в скоростта на зареждане.

Интересното в случаят е, че това е изцяло онлайн услуга, която оптимизира страниците като презаписва страниците и ги връща вече обработени на потребителят на услугата. Според информацията публикувана в блога на Google постигнатото подобрение варира между 25% и 60%. Предвидена е възможност всеки потребител сам да изтества услугата на страницата за сравнителни тестове.

Към момента услугата е достъпна само за лимитиран брои администратори, но това не пречи да се запишете за нея използвайки формата за това. От компанията не съобщават колко ще струва новата услуга, но по думите им „цената ще е конкурентна“.

Всичко това на пръв поглед може да изглежда и малко странно имайки предвид, че Google няма практиката да пуска платени услуги, но явно за всичко си има първи път…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

55 + = 60