Home » Любопитно » MTel взе лиценз за тестове на 4G мрежата си

MTel взе лиценз за тестове на 4G мрежата си

3 243 прочита

Мобилтел вече притежава лиценз от КРС за временно ползване на радиочестотен спектър. Това ще даде възможност на оператора да проведе тестове на работата в 4G мрежа.

Мобилтел се спряха на LTE* (Long Term Evaluation)/4G технологията, която е четвърто поколение мобилна технология от стандарта GSM.

Въвеждането на LTE технологията в бъдеще ще позволи предлагането на по-високи скорости в пъти , както и възможност за използване на интерактивни услуги за широк кръг потребители като онлайн игри, HD телевизия и други.

Мобилтел ще пусне тази есен първата тестова мобилна мрежа от четвърто поколение в България.

Мобилтел базира работата си в сферата на последното поколение мрежи на опита на Telekom Austria Group, която вече пусна LTE мрежа в Австрия.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to MTel взе лиценз за тестове на 4G мрежата си

 1. benevolent

  17/09/2011 at 15:25

  картел и мафия. прочетете за каква организирана престъпност става въпрос в австрия :

  разследват ги вече месец и всеки ден има новини за важни мениджъри и политици в аферата. същото е и в България, но засега всички се страхуват да ги закачат, докато не станат прекалено нагли, тогава няма избор…

  вижте за какви престъпници става въпрос – Чорни с руската мафия и евреите, контрол на политици в бг и логично издирван от интерпол, сега австрииците също са разкрити като мафия, няма нищо случайно.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 10 = 12