Home » Моите коментари » Холандски съд наложи забрана за продажба на Galaxy S, S II и Galaxy Ace в Европа

Холандски съд наложи забрана за продажба на Galaxy S, S II и Galaxy Ace в Европа

3 194 прочита

Холандски съд забрани продажбата на Samsung Galaxy S, S II и Galaxy Ace в Европа. Причината е, че според документите корейската компания нарушава патенти притежание на Apple. Забраната влиза в сила от 13ти октомври тази година.

Трудно е да се определи как би се отразила забраната на Samsung. Според едни, компанията ще е затруднена, тъй като ще бъде засегната логистиката на устройства за Европа, но според други, корейците бързо ще се реорганизират.

Не може да се предвиди какъв ще е изхода от ситуацията или кога ще се стигне до решение, предвид факта, че спорове по патенти могат да се проточат с години. Интересни са доводите и на двете страни. Apple базират исканията си на патент за формата на устройство, а от Samsung контрират, че няма как да имаш претенции на паза патентовано „правоъгълно устройство със заоблени ъгли“, което е твърде обща формулировка. Междувременно Samsung превеждат в своя защита доста интересни факти. А ето и няколко от тях:


Учудващо е, че им се е разминало на направилите филма, а?

Не знам за вас, но лично мен започва малко да ме уморява всичко това. Защо ли? Ами защото е повече от ясно, че всеки краде от всеки, а повечето от тези спорове в патентното право намират своето решение извън съда. Не бих и помислял да предполагам коя от двете компании би спечелила този спор, макар към момента Apple да вземат връх, но смятам, че ако нещата излязат извън контрол, това няма да е от онези „всеки-печели“ ситуации.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 7 = 3