Home » Любопитно » Facebook въвеждат сериозни промени в политиката си за сигурност

Facebook въвеждат сериозни промени в политиката си за сигурност

3 041 прочита

Facebook стартират сериозни промени в политиката си за сигурност на потребителите, както и правата за достъп и споделяне на информация. Със сигурност промените са достатъчно много и сериозни щом компанията е изготвила и ръководство с обяснение за промените.

Контрол над профила и редакцията му

Вече можете да редактирате и контролирате видимостта на определени и отделни части от своят профил. Тук промяната е това, че преди това можеше да бъде настройвано от настройките на сигурността, а не директно в редакцията на профила ви.

Одобрение при тагване

Facebook въвежда нови правила при тагването във снимките и местоположенията. Вече ще се налага да одобрявате тагването или локацията, преди да бъдат визуализирани в профила или снимките ви. Тук е предвидена възможност ако потребителят сметне опцията за ненужна тя да бъде изключена.

Одобрение на тагове при снимки

Промяната в тази част е, че вече можете да одобрите или отхвърлите тагването ви в снимка директно на страницата на снимките.

„Прегледай профила като“

„Прегледай профила като“ е опция, която и до сега съществуваше, но се достъпваше през настройките за сигурност, а сега вече опцията е преместена в секцията за редактиране на профила ви.

Контрол над публичността на статусите

От Facebook въвеждат нов, по-лесен начин за контрол над това кой ще вижда споделените от вас статуси и кой няма да има подобни права. Всяка промяна или избор ще бъдат визуализирани, така че потребителите лесно да се ориентират дали статуса е публичен, само за приятели или с друга настройка.

Добавяне локация към статус

Вече при споделяне на статус можете да добавите и локация, като при мобилното приложение опцията „Places“ е заменена с „Nearby“.

Подобрен контрол над снимките

Освен, че вече можете да се untag-вате от снимка, то в този случай ще ви бъде дадена възможност да поискате и свалянето на самото изображение от мрежата или дори блокирането на потребителят.

[nggallery id=22]

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + = 14