Home » Марки » Apple най-големият производител на смартфони в света

Apple най-големият производител на смартфони в света

2 638 прочита

Vendors_market_share

Apple вече са най-големият производител на смартфони в световен мащаб. Това показват данните от International Data Corporation. Американците са се справили повече от добре доставяйки 20.3 милиона iPhone устройства през последното тримесечие. Ръстът е над 141.1 процента спрямо бройката от 8.4 милиона предходната година, като с това пазарният дял на компанията достига 19.1 процента.

Samsung от друга страна са компанията с най-голям прогрес – ръстът е 380.6 процента при доставените 19.3 милиона устройства през изминалото тримесечие. За сравнение бройката спрямо същият период миналата година е била 3.2 милиона, с което пазарният дял на компанията достига 16.2 процента.

За съжаление на феновете на Nokia и RIM, компаниите са отстъпили първото и второ място в класирането след успешните тримесечия на Apple и Samsung. Към момента RIM успяват да задържат третото място, доставяйки малко повече устройства спрямо същият период преди година.

HTC се нареждат на пето място в класацията с пазарен дял от 11.7 процента и ръст спрямо предходната година от 165.9 процента.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 2