Home » Новини » Vivacom отчита ръст в мобилни абонати, пазарен дял, но и намалели приходи от фиксирана телефония

Vivacom отчита ръст в мобилни абонати, пазарен дял, но и намалели приходи от фиксирана телефония

3 140 прочита

Според информация изнесена от VIVACOM, компанията отчита 34% ръст на мобилните абонати за първата половина на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г. С над 125% са се увеличили и потребителите на мобилен интернет за първите шест месеца на годината. Това показват финансовите резултати на телекома, публикувани днес. Според финансовите резултати публикувани от Vivacom, опретатора е постигнал и ръст при пазарният си дял в мобилния сектор с 2%.

VIVACOM отчитат приходи от мобилни услуги, при които ръста от 17% до 171,4 млн. лв. за първите шест месеца на 2011 г. спрямо същия период на миналата година. Разбира се, не всичко е отлично, а проблемите са в сферата на фиксираната телефони. В тази част от бизнеса компанията отчита спад в приходите с 14% за същия период.

VIVACOM получи официално признание, че притежава най-добро покритие на 3G мрежата си в България – 94% от населението, като целта е в края на годината покритието й да достигне 98% от населението и 87% от територията на страната, а скоростта да се повиши близо 4 пъти.

Телекомът обяви и старта на новата си услуга за предоставяне на високоскоростен оптичен интернет, която цели да покрие над 100 хил. домакинства в столицата до края на годината. Над 70 000 вече са абонатите на цифровата телевизия на VIVACOM, която стартира в края на миналата година. Инвестициите на оператора в развитие на инфраструктурата му през следващите три години ще възлязат на 600 млн. лв.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

81 − = 77