Home » Любопитно » Android » PayPal анонсира NFC разплащания телефон-към-телефон за модели с Android

PayPal анонсира NFC разплащания телефон-към-телефон за модели с Android

3 495 прочита

БЕзконтактните плащания вече не са в сферата на мечтите или добрите пожелания, а банките предлагащи услугата стават все повече. Определено този тип услуги има бъдеще, а възможностите почти неограничени. Чрез услуги като безконтактните плащания все повече доближаваме момента, в който портфейла ще се превърне в излишна вещ.

От PayPal правят поредната крачка в тази насока, и по-конкретно с разширяване възможностите и осигуряване опция за преводи и плащания през мобилен телефон. Услугата, която PayPal анонсира се базира на NFC технологията (безконтактни плащания), като позволява парични трансфери между две мобилни устройства.

Към момента нововъведението е лимитирано до Android потребителите и по-конкретно собствениците на Nexus S устройства, но плановете на компанията са да разшири кръга на моделите, за които услугата да бъде приложима. Към момента трансферите на суми от съществуващи PayPal акаунти и банкови сметки няма да бъдат таксувани, а очакванията са до края на лятото да бъдат добавени още Android телефони, които да позволят на собствениците си да осъществяват подобни плащания.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 − = 18