Home » Новини » Мобилтел със сертификат за най-бърза 3G мрежа в България

Мобилтел със сертификат за най-бърза 3G мрежа в България

3 103 прочита

От 1999 година NET CHECK предоставя поддръжка за контрол на качеството на мобилните комуникационни мрежови оператори в международен мащаб.  NET CHECK е с повече от 10 години опит в провеждането на одити за еталонни изпитвания, оптимизация и роуминг, и анализ на резултатите от тях.

Мобилтел получи сертификат за „Най-бърза 3G мрежа в България”. Мрежата от трето поколение на Мобилтел осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни в рамките на независимо измерване, проведено от сертифициращата компания през юни и юли 2011 година.

Измерванията са правени в пет големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Тестове на скоростта, с която определен файл се сваля или качва, изпраща или получава, са извършени с най-новата софтуерна версия на системата за измерване SwissQual Diversity. Измерванията са правени както статично, така и при движение с автомобил.

Резултатите, които извеждат Мобилтел като оператор с най-бързата 3G мрежа, са базирани на повече от 2500 качвания и сваляния на файл през мобилната мрежа за фиксиран период от 60 секунди. В подробния доклад на NET CHECK се казва: „ясно установено е, че Мобилтел притежава най-висока ефективност на FTP предаване и приемане на данни, както по средни резултати, така и по максимална пропускателна способност. При около 50% по-висока средна скорост при приемане на данни и около 70% по-висока средна скорост при предаване на данни в сравнение със следващата по скорост мрежа е очевидно, че съществува ясно изразена дистанция между Мобилтел и останалите два оператора”.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Мобилтел със сертификат за най-бърза 3G мрежа в България

 1. Bennylava

  28/07/2011 at 07:24

  O, да, аз непрекъснато ползвам FTP през телефона, направо само това правя.
  абе така е с поръчковите изследвания….

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Bennylava

  28/07/2011 at 07:24

  O, да, аз непрекъснато ползвам FTP през телефона, направо само това правя.
  абе така е с поръчковите изследвания….

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 2 =