Home » Любопитно » Android » Google+ за мобилен телефон – как и от къде?

Google+ за мобилен телефон – как и от къде?

2 277 прочита

Вече повече от седмица имам възможност да тествам възможностите и функциите на Google+, социалната мрежа нарочена за „Фейсбук убиец“. Дали ще убие или не Facebook едва ли аз съм човека, който ще определи, но спорен мен мрежата има много голямо бъдеще. Без да изпадам в излишни подробности, мога да споделя мнение, защо на мен ми харесва.

Възприемам Google+ не като просто поредната социална мрежа или друга такава, а като добавка към услугите, които ползвам от Google. Да изреждам ли? GMail, Adsense, Docs, Maps, Earth, calendar…списъка не е никак малък. Удобството е, че просто отварям търсачката, вписвам се с потребител и парола и всичко изброено по-горе е пред мен на едно място. Да, но аз не прекарвам деня си в седене пред компютъра и когато съм в движение предпочитам да ползвам телефона си за поща, социални мрежи или някое бързо търсене. Тук се породи и любопитството ми към мобилната версия на Google+.

Да си призная да си свалите приложението за Android звучи много по-лесно от колкото да го направите. Мобилната версия на Google+ не е достъпна за Android Market потребителите извън САЩ, което само по себе си води до затруднения. Именно за това по-долу ще ви предложа няколко варианта, чрез които да заобиколите това ограничение.

Лично аз смених в акаунта си в Google местоположението, като отне малко повече опити за да го „излъжа“, че не съм в България. Следващото препятствие бе упорството на приложението да ме впише с вторият ми акаунт, за който нямах покана. Оказа се, че дърпа инфо от телефона за акаунтите ви в GMail. Изтрих излишният и след като вече нямаше избор ме вписа с този, с който аз исках.

Друга опция е да си свалите направо apk файла и така да инсталирате. Ако не знаете как да го намерите, то ето и линк, от който да го свалите.

На ясно съм, че голяма част от ползващите Android устройства са root-нали телефоните си. Ако вие сте сред тях, то можете да ползвате приложение като MarketAccess за да заблудите търсачката относно местоположението си и да инсталирате мобилното приложение.

И не на последно място не забравяйте – ако нямате достъп или покана, всичко написано до тук няма да ви е от полза! Ако обаче вече сте в Google+, то може би ще ви е интересно да научите, че от форума на XDA Developers можете да свалите версия на мобилното приложение, която предлага и опцията за групов чат Huddle както и качване на снимки в личен албум.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Google+ за мобилен телефон – как и от къде?

 1. Димитър Цонев (Dimitar Tsonev)

  11/07/2011 at 20:43

  заглавието е подвеждащо, предвид че става въпрос за приложение само за Android.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 65 = 66