Home » Любопитно » Google+ достига 10 млн потребителя

Google+ достига 10 млн потребителя

3 238 прочита

„Винаги има място за още един“ или както би било по-коректно в случая – „още една“. Точно това доказаха от Google с пускането на собствена социална мрежа – Google Plus. Ако не сте чули за нея или сте били някъде на края на света без интернет или интереса ви към социалните мрежи е отрицателно число. Шумът, който се създаде около Google+ доведе до търсеният ефект, поне според мен. Появиха се страници във Facebook, публикации и сайтове предлагащи покани за присъединяване към новата мрежа. Забравих ли да спомена, че вписването става само с покана?

Схемата приложена преди години с GMail за пореден път свърши своята работа. До преди няколко дни да се сдобиеш с покана, бе повече от приключение, не само защото трябваше някой да ти я изпрати, но и защото Google регулярно „закл’чваха портата“ и спираха достъпа на потребители. От скоро това вече не е така и дори има добавена опция „Изпрати покана“, като не се налага да се ползват трикове като добавяне в отделен кръг и споделяне само с него или тагване към някоя снимка.

Според проучване на Ancestry.com ако Google не лимитират достъпа на нови потребители, то в рамките на следващите 24ч социалната мрежа ще премине границата от 10 млн потребителя. За изчислението е използван странен метод – направена е извадка от фамилни имена в САЩ, която е сравнена с фамилните имена на потребители на социалната мрежа.

При сравнение на разпространението на дадено фамилно име с броя на потребителите на Google+, които носят съответната фамилия, приблизително е изчислен и броят на хората в САЩ, които използват мрежата.

След това е изчислено съотношението на потребителите извън САЩ. Крайният резултат е, че към момента в мрежата има 9,5 млн. души, като последните 2,2 млн. са се присъединили в рамките на около ден и половина.

Със сигурност Google+ е изненада за всички и ако задържи темповете си на ръст има реалните шансове да се превърне в най-бързо растящата мрежа до момента.

И ако сте сред тези, които все още не са получили покана, можете да оставите мейла си като коментар, а аз ще ви изпратя. И не забравяйте да го изпишете във вид различен от стандартния, за да избегнем спама (напр. user at gmail.com)

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

41 − = 31