Home » Марки » Apple » Apple за поредно тримесечие с рекордни печалби

Apple за поредно тримесечие с рекордни печалби

2 982 прочита

Apple вече не изненадват никой с рекордните си финансови резултати с всяко следващо тримесечие. И този път компанията успя да надскочи дори собствените си постижения. За последното тримесечие от Apple отчитат оборот над 28 милиарда долара, а печалбите са достигнали сумата от 7.3 милиарда долара. Това е увеличение със 125 процента в сравнение със същия период на миналата година.

По думите на Петер Опенхаймер, директор на финансовият отдел на компанията, през това тримесечие Apple са успели да продадат всяко произведено от тях устройство.

Стив Джобс обяви: „Това е най-доброто ни тримесечие за всички времена“, и със сигурност има повод за радост и гордост. За периода от компанията са успели да продадат 20.34 милиона iPhone-а и 9.25 милиона iPad-а. Покачване на продажбите съответно с 142% и 183%. Разбира се всичко това се отрази и на борсата, където стойността на акция от компанията за първи път премина нивото от 400$ за брой.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 6 =