Home » Любопитно » Android » Apple изпревари Nokia по доставки на смартфони в световен мащаб

Apple изпревари Nokia по доставки на смартфони в световен мащаб

4 702 прочита

Лидерството на пазара на смартфони винаги се е асоциирало с Nokia, чиято операционна система Symbian я превърна в най-големият доставчик на подобни устройства в света. И така беше последните години, но нещата се промениха. Преди 4 години Apple пуснаха своят iPhone и това промени пазара, а и разбиранията на потребителите.

Сега, четири години по-късно, Apple успя да измести от първото място Nokia, и така стана най-големият доставчик на смартфони в световен мащаб. Какво казват цифрите?

През второто тримесечие Nokia са доставили 16.7 милиона устройства, което е с 34% по-малко от същият период предходната година, а Apple на свой ред са доставили 20.3 милиона iPhone за същият период от време…Като операционна система iOS все още изостава спрямо Android OS, но е редно да се отбележи, че Android се поддържа от много повече производители, за разлика от тази на Apple. В същото време едни от най-големите производители на модели с Android, каквито са Samsung и HTC, продават едва половината като брой устроиства сравнено с Apple.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

52 − = 49