Home » Марки » Apple » Apple губи поредно дело за кражба на патенти

Apple губи поредно дело за кражба на патенти

3 058 прочита

Apple  загубиха поредното дело за присвояване на патенти. Според информация на Bloomberg, Apple са загубили дело заведено от Personal Audio за неправомерно използване на интелектуална собственост с цел да подобрят аудио плейъра в iPod.

Това е поредното загубено дело на Apple, след като Nokia получиха обещетение от над 605 милиона долара по сходни причини. Делото между двете компании се проточи почти две години и бе съпроводено от множество допълнителни искове и контра искове и от двете страни.

В този случай федералният съд в Тексас постановява, че Apple наистина са откраднали патентите, като гигантът бива осъден да плати 8 милиона долара на Personal Audio. Обещетението е далеч по-малко от полученото от Nokia и няма да е изненада ако бъде намалено още, тъй като предстои Apple да обжалват санкцията.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

68 + = 71