Home » Новини » Ще се отказваме от договор в рамките на 7 дни

Ще се отказваме от договор в рамките на 7 дни

2 729 прочита

В срок от седем дни ще имаме възможност да се откажем от услуга на мобилен оператор след сключване на договора. Това предвиждат част от промените в Закона за електронните съобщения, предложени от Министерски съвет, които днес депутатите от транспортната комисия приеха на първо четене.

МС предлага също при нарушение на сигурността на личните данни предприятието, предоставящо обществените електронни съобщителни услуги, да уведомява комисията за защита на личните данни в тридневен срок от нарушаване на нарушението. Ако констатираното нарушение засяга неприкосновеността на личния живот на абоната, предприятието уведомява и него.

Компанията може да не уведоми потърпевшия, ако докаже пред КЗЛ, че е предприела необходимите мерки за защита на сигурността на въпросния потребител.

От друга страна мобилните оператори поискаха по-голям баланс в защитата на интересите на потребителите и операторите. Според мобилните операторинедопустимо е да се дава възможността потребителят да се отказва в 7-дневен срок. Това според адвоката на Глобул Владимир Василев е удачно при дистанционна покупка, когато не е ясно точно какво купуваш, но не и в случая с мобилните оператори, когато услугата е предварително ясна.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 56 = 60