Home » Любопитно » Промени в разпределението на пазарните дялове между операторите

Промени в разпределението на пазарните дялове между операторите

4 116 прочита

Според анализи на Комисията за защита на конкуренцията, през миналата година е настъпила промяна в разпределението на пазарния дял между операторите у нас. Според информацията по отношение на мобилни услуги се наблюдава ръст на клиентската база на Vivacom с около 2% и с 2,7% – размерът на приходите. В същото време, и напълно логично, другите два телекома за загубили част от позициите си. Мобилтел с 2,6% при абонатите и с 1,6% на база приходи, а Глобул с 1,1% на база приходи.

Според направеният анализ промените се дължат основно на наложените от КРС по-ниски цени за терминиране на разговорите между самите оператори, което е засилило и конкуренцията.

По отношение на стационарна телефония едва ли ще е изненада монополното положение на Vivacom на пазара, Компанията обаче все повече губи позиции от растящият брои доставчици и все по-сериозните амбиции на другите два мобилни оператора. Поради по-агресивното стъпване в сферата и все по-ниските в ценово отношение оферти, Vivacom е отстъпила с 4,3% до 91,4% в рамките на миналата година.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

73 − 71 =