Home » Марки » Apple » Apple отстъпи пред Nokia

Apple отстъпи пред Nokia

3 817 прочита

Аpple подписа споразумение, с което ще откупят от Nokia правата върху спорен патент. С това съдебните спорове между двете компании може би са към своя край.

„Много сме доволни, че Apple се присъедини към нарастващия брой на компаниите, получили лицензи от Nokia. Споразумението демонстрира лидерството на Nokia в индустрията по отношение на патентно портфолио и същевременно ни дава възможност да фокусираме вниманието си върху бъдещите възможности за предоставяне на лицензи, свързани с пазара на мобилни комуникации“, сподели Стивън Елъп, изпълнителен директор на Nokia.

Сагата между двете компании започна още през 2009г, след като Nokia заведоха иск срещу Apple за нарушаване патентното им право. През следващите години бяхме свидетели на нови искове и контра искове, които двете  компании си размениха.

Официална информация относно сумата, за която са се споразумяли обаче липсва. Въпроса е до колко тази сума ще бъде полезна за Nokia, за която анализаторите вещаят изключително тежко тримесечие.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да гласувате с бутона Svejo или да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 1 =