Home » Новини » VIVACOM отчита 17% ръст в приходите от мобилни услуги

VIVACOM отчита 17% ръст в приходите от мобилни услуги

3 065 прочита

VIVACOM отчита 17% ръст в приходите от мобилни услуги за първото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г. Това показват финансовите резултати на телекома, публикувани днес. Увеличението на пазарния дял във всички сегменти на мобилния бизнес се дължи на политиката на VIVACOM за предоставяне на пълна свобода на избор на потребителя и на клиентски ориентираните решения, включени в тарифните й планове.

Компанията печели абонати като остана единственият телеком, който премахна клаузата за автоматично подновяване на договорите както за новите, така и за старите си клиенти, пусна неограничен мобилен интернет в пакетите си без необходимост от преподписване на договор и осигури най-доброто покритие на 3G мрежа в България – 94% от населението. VIVACOM бележи най-голям ръст в броя на новите мобилни абонати – за една година той е 37%. Със 106% са се увеличили и клиентите на мобилните дейта услуги на VIVACOM спрямо същия период на миналата година.

Финансовите резултати за първото тримесечие показват и много добър прием на най-новата услуга на оператора – VIVACOM TV. В края на лятото компанията пусна цифрова телевизия директно до клиента, като само за девет месеца VIVACOM стана вторият най-голям доставчик на сателитна телевизия в България с над 50 000 клиенти на услугата.

Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти, като приходите от мобилна телефония продължават да показват сериозен ръст. Тенденцията към нарастване на приходите от мобилни услуги, които в голяма степен да компенсират спада в трафика на фиксираните телефони, остава в сила и през първото тримесечие на 2011 г., което води до намаление на общите приходи на телекома само с 3% (с изключване на приходите от радио и телевизионно излъчване) за тримесечието спрямо същия период на миналата година.

Финансовото положение на компанията остава стабилно с наличност по банкови сметки и банкови депозити в размер на 132 млн. лв. за първото тримесечие на годината – 15% увеличение на годишна база.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to VIVACOM отчита 17% ръст в приходите от мобилни услуги

 1. Croushet

  10/05/2011 at 12:59

  Не само, че не заслужават ръст в приходите си, ами заслужават да останат без нито един клиент, заради наглостта си и това, че нито веднъж не поеха отговорност за простотиите, които правят!!!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 − = 17