Home » Новини » Globul отбелязват ръст на клиентите с договор от началото на 2011г.

Globul отбелязват ръст на клиентите с договор от началото на 2011г.

3 118 прочита

Тенденциите, които се наблюдаваха в макроикономическата обстановка в страната през 2010 г. се запазиха и през първото тримесечие на 2011 г. като неблагоприятната ситуация продължава до води до запазване на ниските нива на потреблението. Засилената конкуренция доведе до още по-силен спад в крайните потребителски цени на телекомуникационните услуги в бизнес сегмента, а пазарът като цяло е вече близо до точката на насищане, с проникване на мобилните услуги от над 140%.

Въпреки това, клиентите на абонаментните програми на GLOBUL продължават да се увеличават и нараснаха с 8% през първите три месеца от 2011 г. в сравнение със същия период на миналата година, като достигнаха 2,3 милиона или 58,6% от общия брой клиенти на компанията. Благодарение на новите атрактивни предложения на оператора, миграцията на клиенти от предплатените услуги към абонаментните програми на GLOBUL също продължи, макар и не така интензивно както в началото на 2010 г. В резултат, към края на март 2011 г. общият брой на клиентите на GLOBUL е над 3,9 милиона или с 2% повече от същия период на миналата година.

През първото тримесечие на 2011 г., GLOBUL продължава да регистрира ръст в броя на клиентите на своите фиксирани услуги, които надхвърлиха 150 000. Потреблението на услуги за пренос на данни също отбеляза съществен ръст през първите три месеца на годината, като броят на клиентите на тези услуги нарасна с над 40%.

Приходите от услуги на GLOBUL през първото тримесечие отбелязаха спад от 8,4% спрямо 2010г.,, най-вече поради по-ниските цени за взаимна свързаност, под влиянието на макроикономически фактори, както и заради засилената конкуренция в корпоративния сегмент.

Независимо от тази сложна икономическа обстановка, GLOBUL и GERMANOS успяха да намалят разходите си с над 5,6% в сравнение с първите три месеца на 2010 г. благодарение на целенасочено провежданите инициативи за рационализиране на разходите най-вече в поддръжката на мрежата, рекламата и администрацията. В резултат от тези мерки, печалбата преди лихви, данъци и амортизации на компанията намаля само с 9,8% през първото тримесечие на годината.

Средното потребление на клиентите на GLOBUL през първите три месеца от 2011 г. продължи да се увеличава и достигна 147 минути на месец или с 16% повече от същия период на миналата година. Средният приход от един потребител достигна 15 лв., което е с 10% по-малко от първото тримесечие на 2010 г.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Globul отбелязват ръст на клиентите с договор от началото на 2011г.

 1. Croushet

  10/05/2011 at 13:12

  всички толкова плюха по м-тел, и хвалиха другите оператори, а се оказа, че само те са добре, всички други спадат приходите и нз кво още си…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Croushet

  10/05/2011 at 13:12

  всички толкова плюха по м-тел, и хвалиха другите оператори, а се оказа, че само те са добре, всички други спадат приходите и нз кво още си…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

67 − 64 =