Home » Новини » Студенти посетиха Центъра за управление на мрежата на Globul

Студенти посетиха Центъра за управление на мрежата на Globul

3 260 прочита

Близо 80 студенти по „Комуникационна техника и технологии” от Технически университет-Варна посетиха Центъра за управление на мрежата на GLOBUL в морската столица през последните дни и се запознаха на практика с работата на съвременните мобилни мрежи.

Посещенията бяха организирани с цел подобряване на практическата подготовка и знания на студентите от трети и четвърти курс по дисциплините „Телекомуникационни мрежи” и „Комутация и мултиплексиране в комуникациите”.

Ръководителят „Поддръжка на базови станции-Изток” на GLOBUL Иван Йорданов и други експерти от компанията посрещнаха бъдещите специалисти с презентация, представяща особеностите на изграждане и функциониране на мобилната мрежа. След това студентите имаха възможност да се запознаят отблизо с техническото оборудване на Центъра, да наблюдават неговата работа в реално време и да задават въпроси.

Това е втората серия посещения на студенти в Центъра за управление на мрежата на GLOBUL във Варна от началото на годината, след като през февруари възпитаници на Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров” (ВВМУ) също имаха тази възможност.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 7 = 3