Home » Марки » Nokia » Ovi Store достигна 40 000 приложения и 5 милиона сваляния на ден

Ovi Store достигна 40 000 приложения и 5 милиона сваляния на ден

3 424 прочита

Ovi Store на Nokia определено се разраства със завидни темпове. От магазина за приложения на компанията отчитат 40 000 приложения достъпни за потребителите на Nokia, както и внушителните 5 милиона сваляния на ден. Това означава, че ръста в свалянията за последната година е достигнал впечатляващите 8 пъти.

Друг интересен факт е темпа, с който нараства броят на качените приложения. От Ovi Store сочат, че средно той е около 1000 нови приложения всяка седмица.

Ръста на Ovi Store до известна степен се дължи на появилите се Symbian^3 устройства и логично е да се очаква тенденцията да се запази предвид партньорството на Nokia с Microsoft и предстоящата поява на модели с Windows Phone операционна система. Въпреки всичко Nokia дължи успеха на Ovi Store най-вече на Series 40 моделите, от които са направени около една четвърт от свалянията на приложения. Противно на логиката едва 15% от свалянията са от Symbian базирани телефони.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 5