Home » Марки » Nokia » Nokia преназначава 3000 разработчици на Symbian, освобождава 4000 други

Nokia преназначава 3000 разработчици на Symbian, освобождава 4000 други

3 509 прочита

Nokia ще „прехвърли“ 3000 от разработчиците на Symbian към Accenture group, а паралелно с това ще освободи други 4 000 от служителите си. Разместванията и промените са част от реорганизацията и промените планирани във финландската компания.

Nokia ще „прехвърли“ 3000 от разработчиците на Symbian към партньорската Accenture group, а други 4 000 души, основно работещи по Symbian и MeeGo R&D ще бъдат освободени от длъжност до края на 2012 година. Компанията се ангажира със сериозна социална програма, която да помогне на освободените служители.

Accenture е голяма компания занимаваща се с аутсорсинг, консултации и технологични услуги, която и преди е работила с Nokia. Тя ще приеме 3 000 от работещите по Symbian платформата, като така те ще могат да продължат по проектите си. Определено комапнията ще играе още по-голяма роля в бъдещето на финландците, предвид факта, че голяма част от плановете на Nokia свързани с разработките около Windows Phone 7 и моделите с нея също ще бъдат „изнесени“ като работа към Accenture group.

Неприятни са новините за 4 000 от служителите на Nokia от цял свят, които ще бъдат освободени до края на 2012г. От всички тях, тези, които ще загубят работата си във Финландия са 1400. Въпреки всичко Nokia се поемат сериозен социален ангажимент към всички тях с цел да им помогнат в адаптирането и намирането на нова работа.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

70 − 64 =