Home » Новини » Мобилтел отвори вратите си за журналисти

Мобилтел отвори вратите си за журналисти

2 698 прочита

Днес Мобилтел отвори вратите си за журналисти и показа всички етапи и процеси, през които минава обслужването на клиентите и обработката на разговорите.

Гостите посетиха Центъра за управление на мрежата (NOC), технологичната зала, сървърни помещения, където се съхраняват данните, и един от Центровете за обслужване на клиенти.

Центърът за управление на мрежата отговаря на световни стандарти и следи за състоянието на мрежата и мрежовия оптичен пръстен 24 часа в денонощието. Той дава възможност за незабавна реакция при възникването на локален или по-обширен инцидент и с това осигурява прилагането на оптималното за всяка ситуация решение при никакво или минимално отразяване върху услугите на клиентите. Така се поддържа нормалното функциониране на мрежата, докато инцидентът се отстранява. Центърът за управление на мрежата се намира в зала, проектирана специално за условията, на които трябва да отговаря подобен център на европейско ниво. Залата разполага с видеостена с размери 5,5 x 3 метра и осигурява безопасна среда за работа с многобройните системи за наблюдение при 24-часов режим.

Дневно в мрежата на Мобилтел се провеждат и обменят над 15 милиона разговори, кратки съобщения, MMS-и и сърфирания. Данните за продължителността на разговорите, набраните номера и потреблението на всеки един от клиентите са осигурени срещу неправомерен достъп и се съхраняват в мрежата. Компанията спазва и специалните мерки за защита, когато обработването включва предаване на данните по електронен път. Спазването на тези правила се изисква и от официалните партньори на компанията, стана ясно по време на обиколката в сградата на М-Тел.

Центърът за обслужване на клиенти дневно приема около 20 000 разговора. Проактивно М-Тел осъществява и над 12 000 изходящи обаждания дневно към своите клиенти. Общо в Мобилтел се обслужват над 200 000 клиента на ден. От тях 50 000 дневно посещават магазините. Консултациите, осъществявани дистанционно от сътрудниците на М-Тел са около 150 000 на ден.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 1 =