Home » Марки » Apple » Местят производството на iPhone и iPad в Бразилия?

Местят производството на iPhone и iPad в Бразилия?

3 123 прочита

По информация на BBC, тайванската компания Foxconn планира инвестиция от 300 милиона до 12 милиарда щатски долара във фабрики на територията на Бразилия. Компанията е най-големият производител на електроника в света, като произвежда техника от марки като Apple, Hewlett Packard и Dell.

В момента всички фабрики на компанията се намират в Китай. Решението за разширяване на производството в Бразилия е свързано с факта, че разходите за труд на китайските работници непрекъснато растат.  След поредица от самоубийства на служители и под натиска на общественият интерес от Foxconn бяха принудени да повишат заплащането на работещите във фабриките. Общо във фабриките на фирмата в Китай в момента работят повече от 800 хиляди души. Ако сделката бъде осъществена, производството на iPad в бразилски заводи ще започне още през тази година.

Все още няма много официална информация до колко сделката ще бъде финализирана. Президентът на Бразилия Дилма Русеф заяви, че правителството сега обсъжда с компанията подробностите по сделката.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

49 − = 42