Home » Новини » Мексиканската писателка Лаура Ескивел у нас специално за M-Tel Media Masters

Мексиканската писателка Лаура Ескивел у нас специално за M-Tel Media Masters

2 805 прочита

За влиянието на новите технологии върху начина, по който общуваме днес, ще говори в София световноизвестната мексиканска писателка Лаура Ескивел. Тя ще участва в церемонията по връчване на наградите M-Tel Media Masters 2011 на 27 април в София.

За да получи публиката на M-Tel Media Masters интересна рецепта за едно „вкусно“ пътуване през днешната технологична „джунгла“, като специален гост на церемонията тази година беше поканена писателката, чиято книга „Като гореща вода за шоколад“ я нарежда редом с Габриел Гарсия Маркес, Марио Варгас Льоса и Исабел Алиенде.

Лаура Ескивел идва в България за първи път специално за церемонията на M-Tel Media Masters по покана на телекома и с партньорството на издателство „Колибри“.

Същинската литературна кариера на Лаура Ескивел започва като киносценарист, а първата й книга „Като гореща вода за шоколад“ е повратна точка в литературата на деветдесетте години на 20-ти век. Книгата е преведена на 35 езика, продадена е в милиони екземпляри по целия свят и носи световна слава на своя автор.

Следващите романи на Лаура Ескивел – „Малинче“, „Съкровени вкуснотии“, „Законът на любовта“, „Със скоростта на желанието“ – също имат световен успех както сред читателите, така и сред литературната критика. Наричат книгите й магическа вселена, изпълнена с екзотични готварски рецепти, вкусове и миризми, любов, спомени, страст към живота.

В момента писателката със забележителен принос към латиноамериканската литература има успешна политическа кариера в Мексико.

В рамките на участието си в церемонията на M-Tel Media Masters Лаура Ескивел ще връчи една от големите награди, за които се състезават повече от 90 материала на журналисти от 34 национални и регионални медии. Целта на конкурса е да поoщри обзорните и аналитични материали с нестандартен поглед върху развитието на технологиите и тяхното влияние върху нашия живот.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 52 = 59