Home » Новини » GLOBUL подкрепи откриването на национална линия за онлайн безопасност

GLOBUL подкрепи откриването на национална линия за онлайн безопасност

2 883 прочита

GLOBUL организира ежегодна образователна кампания за онлайн безопасност, за да насърчи разумната употреба на новите технологии и интернет. С цел превенция на децата, предлаганото от оператора мобилно съдържание е специално обозначено за възрастта, за която е подходящо. Родителите имат възможност да забранят достъпа до определени секции, неподходящи за лица под 18 години, като използват парола, която могат да въведат на мобилните телефони на своите деца.

С подкрепата на GLOBUL днес бе открита първата Българска линия за онлайн безопасност 124 123, създадена по инициатива на Националния център за безопасен Интернет и Асоциация „Родители”. Линията има за цел да предостави полезна информация за безопасното използване на новите технологии и интернет на деца, родители и преподаватели.

Като член на Обществения съвет по безопасен интернет, GLOBUL активно участва в процеса по изграждане на телефонната линия, която ще предлага консултации и съвети относно безопасността на децата и младите хора в интернет пространството. Цената на едно обаждане, независимо от продължителността на разговора, е 0.14 лв. за всички абонати на GLOBUL и 0.15 лв. за клиентите на другите два мобилни оператора.

Националната линия за онлайн безопасност дава възможност за отправяне на въпроси или сигнали през няколко комуникационни канала – чрез обаждане на кратък номер 123 124, изпращане на електронно съобщение на адрес helpline@online.bg или разговор в чат програмата Skype. Консултантите на линията за онлайн безопасност ще отговарят на получените запитвания всеки работен ден от 10.00 до 16.00 часа.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 2