Home » Новини » GLOBUL е сред собствениците на първите електромобили в България

GLOBUL е сред собствениците на първите електромобили в България

3 149 прочита

GLOBUL е сред собствениците на първите официално регистрирани електромобили в България. На церемония в централния шоурум на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot за България, г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” на GLOBUL получи ключовете за електромобил Peugeot iOn oт кмета на град София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Електромобилът ще бъде използван за нуждите на служителите от дирекция „Човешки ресурси и администрация” в централния офис на оператора в столицата. Заедно със Societe Generale Експресбанк и рекламна агенция Аргент, GLOBUL е сред първите български компании, които внедряват автомобили задвижвани само от електричество в своя автопарк.

„Гордеем се, че GLOBUL е сред първите ползватели на електромобил от подобен клас в България. Това е поредното потвърждение за последователността, с която ние изпълняваме своята стратегия за намаляване на въздействието от нашата дейност върху околната среда и за пестене на енергия и ресурси. Надяваме се, в близко бъдеще повече компании да последват нашия пример” – сподели по време на церемонията г-н Гуев. Той припомни, че GLOBUL е първият български оператор, който измерва екологичния отпечатък от всички аспекти на дейността си и прилага комплекс от мерки за ограничаването му в рамките на дългосрочната си стратегия за екологична устойчивост GLOBUL Green.

Пръв изпробва новата придобивка на GLOBUL четирикратният рали шампион на България Крум Дончев, който бе специален гост на церемонията.

Peugeot iOn e 100% електрически автомобил, който съчетава маневреност, високо ниво на сигурност и комфорт с невероятната безшумност и липсата на вредни емисии на електрическия двигател, при това без да липсват и обичайните удобства на обикновените автомобили като сервоволан, светлини за мъгла, климатик, радио CD съвместимо с МР3 и Bluetooth, електро-управляеми стъкла и др.

Автомобилът предлага 150 км пробег в стандартен европейски цикъл на движение с едно зареждане. Пълното зареждане на литиево-йонната батерия се извършва за шест часа чрез стандартен контакт от домашната електрическа мрежа, а бързото презареждане (до 50% за 15 минути и до 80% за 30 минути) става чрез специално зарядно устройство.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1