Home » Марки » Nokia » Финансовите резултати на Nokia ясни, споразумението с Microsoft – факт

Финансовите резултати на Nokia ясни, споразумението с Microsoft – факт

3 237 прочита

Станаха ясни финансовите резултати на Nokia за първото тримесечие на 2011 г., според които компанията има 10.4 милиарда евро приходи, което е 9% ръст на годишна база. Нетната печалба е 439 милиона евро – 10% по-малко спрямо същото тримесечие на миналата година.

За първото тримесечие финландците са продали над 108.5 милиона мобилни устройства, което бележи едва 1% ръст на годишна база. От всички продадени 24.2 милиона са били смартфони, като делът на Nokia при тях е 26% в световен мащаб, сравнено с 41% година по-рано.

Освен финансовите си резултати, Nokia оповести подписването на окончателното споразумение с Microsoft за създаването и продажбата на Windows Phone устройства. Двета копании съобщават за значителен напредък в разработката на първите Nokia телефони с Windows Phone, но те едва ли ще се появят на пазара преди 2012-а.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

47 + = 56