Home » Марки » Apple » Apple обвинява Samsung в копиране дизайна на iPhone и iPad

Apple обвинява Samsung в копиране дизайна на iPhone и iPad

3 406 прочита

От Apple са подали иск срещу Samsung, в който обвиняват южнокорейската компания в кражбата на интелектуална собственост. Според американците става дума за копиране на дизайна на техните продукти iPhone и iPad и ползването му в продуктите от линията Galaxy на Samsung.

„Не е случайно съвпадение, че новите устройства на Samsung са много подобни на iPhone и iPad – от формата на корпуса до потребителския интерфейс и дори опаковката“, заяви официалният представител на Apple Стив Даулинг, добавяйки, че става дума за „грубо копиране“. „Ние трябва да защитаваме интелектуалната си собственост, когато други компании крадат идеи на Apple„, каза Даулинг.

Въпреки всичко от Apple признават за една съществена разлика между устройствата, а именно продуктите на Samsung ползват за операционна система Android.

От Samsung заявяват, че ще предприемат всички законови мерки за да защитят интелектуалната си собственост, което както обикновено може да значи само едно – контра иск срещу Apple от страна на Samsung.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 39 = 48