Home » Марки » Apple » Apple изпревари Nokia по продажби на мобилни телефони

Apple изпревари Nokia по продажби на мобилни телефони

4 015 прочита

Apple изпревари Nokia по приходи от продажби на мобилни телефони в света през първото тримесечие на 2011 г., това сочат цифрите от отчетите на компаниите. Apple са реализирали приходи от продажбата на iPhone в размер на 11.9 млрд. долара за първите 3 месеца на 2001 г., като в същото време Nokia отчитат 9.4 млрд. долара за същия период.

Въпреки всичко Nokia остава най-големият производител на мобилни телефони в света със 108.5 млн. продадени мобилни устройства за първите три месеца на 2011 г., докато Apple е продала „едва“ 18.6 млн. iPhone. Като причина за разликата в приходите на двете компании анализатори сочат слабото присъствие на Nokia на пазара на смартфони.

Според прогнозите на специалисти, споразумението, подписано с Microsoft, и бъдещите Windows Phone 7 телефони с марката Nokia ще помогнат на финландците да изпреварят Apple до 2015 г.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

25 − 16 =