Home » Любопитно » Android » Android ще е водещата операционна система следващите 4 години

Android ще е водещата операционна система следващите 4 години

3 472 прочита

Според проучване проведено от Gartner, Android ще се превърне в една от най-популярните операционни системи през идните 4 години, а очакваният пазар, които ще заема е около 50%. Интересно е, че според същата прогноза Windows Phone ще навакса изоставането си и ще се нареди на второто място с около 20% пазарен дял.

От RIM ще загубят известна част от пазара си, сочат прогнозите на Gartner.

Ако трябва да обобщим направените анализи, то следващите четири години пазарното разпределение на операционните системи при смартфоните ще претърпи промени. Android ще се превърне в лидер в това отношение, следван от Windows Phone. Второто е повече от логично, като очакванията са Windows Phone да „изяде“ пазара на Symbian OS. Всичко това, разбира се, не и без подкрепата на Nokia и Microsoft, които скоро анонсираха сключеното от тях споразумение за разработка на мобилни телефони Nokia ползващи операционната система на Microsoft.

[nggallery id=2]

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 5