Home » Моите коментари » За една уникална реклама на Глобул и за още по-уникална прилика с друга…

За една уникална реклама на Глобул и за още по-уникална прилика с друга…

1 921 прочита

На 23.03 тази година Глобул оповести старта на новата си програма за гарантиране удовлетвореността на потребителите от предлаганите услуги – Welcome Garantee. Идеята на предложението е, че всички абонати сключили договор през идните 30 дни ще имат възможност при определени условия да се откажат от него без неустойка, а Глобул ще възстанови платените суми. Сега не искам да се спирам на това дали услугата е добра или не. Идеята определено е хубава, но сама по себе си повдига въпроса защо гарантирането на качеството на услугите ще е достъпно само за априлските абонати и какво се случва със старите такива?!

Рекламата на услугата бе категоризирана от оператора като „уникална рекламна кампания за своето ново предложение GLOBUL WELCOME GUARANTEE„, което принципно е вярно, но за оператора Глобул. Сигурно ще се запитате защо само за тях, а не за страната?

Просто е – преди малко повече от 2 години Германос направиха това, което Глобул тези дни обявяват за уникална и отличителна черта на рекламният си спот, а именно пуснаха реклама, в която участваха служители на компанията. В главната роля бе Зоналния мениджър за Южна България, а клипа бе заснет в магазин на Германос с участието на служители.

Не бива да си мислите, че и Германос са открили топлата вода – подобни приоми се ползват, и са ползвани преди, и ще бъдат ползвани и за в бъдеще. Това, което мен ме дразни е опита да си препишат определени заслуги или постижения, когато това просто не е така. Нека ви покажа за какво става дума.

Това е рекламата на Welcome Garantee пусната преди по-малко от седмица:

А това е реклама на оператора Sprint:

Да, има разлика – Анатоли Георгиев е доста по-разчупен от господина от Sprint, за който седенето в коридора е достатъчно за асоциацията с оператора. Въпреки това лично на мен ми се губи уникалността…И като споменах Анатоли Георгиев се сетих! Добре, че бе тази реклама за да науча, че длъжността му не е Главен директор продажби на дребно Германос и Глобул, а е само служител на Глобул…Не е кой знае колко важно, но според мен това ще остави много потенциални потребители с впечатлението, че услугата се предлага само в магазините на оператора, което смятам, че нито отговаря на истината, нито е коректно. Все пак Германос и Глобул са една компания, макар този факт все още да дразни много от старите служители в телекома…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

5 Responses to За една уникална реклама на Глобул и за още по-уникална прилика с друга…

 1. Benny Lava

  30/03/2011 at 08:51

  Четох прес съобщението на Глобул – ти обаче май не си го чел. И клиопа не си гледал:Прилики между клиповете има, както и между услугите., но не мога да разбера кое точно те дразни тебе – очевидно не си рекламен специалист, но понеже се изказваш…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  30/03/2011 at 08:58

  Само ще ти се усмихна 🙂

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Noname

  31/03/2011 at 08:22

  Не можах да разбера какво имаш предвид, че Анатоли НЕ е Главен директор продажби на дребно Германос и Глобул? Той заема точно тази длъжност? Моля те за обяснение?

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 4. Boris

  31/03/2011 at 10:51

  Точно така и по тази причина се учудих на рекламата защо казва само Глобул…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 5. Boris

  31/03/2011 at 17:31

  Той е! Стана ми странно защо обаче в рекламата се представя само от Глобул…Знам ли?! Може да са решили, че иначе става твърде дълго и натрупано, но въпреки това го намирам за странно…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 1 =