Home » Новини » Всяка четвърта проверка установява нарушения от мобилните оператори

Всяка четвърта проверка установява нарушения от мобилните оператори

3 020 прочита

През последните няколко месеца има ръст на жалбите в Комисията за защита на потребителите (КЗП), свързани с мобилните оператори. Повече от половината от всички жалби, получени за месец в комисията, съдържат оплаквания на граждани от телекомуникационните услуги, а за първите два месеца на годината техният брой е над 1500.

По повод Световния ден на потребителите в КЗП бе открита приемна, в която гражданите могат да споделят проблемите си, възникнали при получаването на телекомуникационни услуги. В приемната, освен представители на комисията, има експерти от комисиите за регулиране на съобщенията, за защита на личните данни и на трите мобилни оператора.

Всяка четвърта проверка установява нарушения, съобщи по bTV Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

„Най-честите нарушения са, че се опитват с нелоялни методи да излъжат потребителите – да продължават договорите, без хората да имат желание, доста са разнообразни в своите практики”, каза Божков. Глобите са от 10 хиляди до 100 хиляди лева.  При този голям брои нарушения, ще дисциплинираме операторите, обеща Божков. Той съобщи, че приемната ще отваря врати всеки понеделник от 15:30 до 17:30 ч.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Всяка четвърта проверка установява нарушения от мобилните оператори

 1. Morcielago

  17/03/2011 at 11:26

  Да, обаче много малко хора са били обслужени според мен. Някъде четох, че за същото време М-тел е обслужил 4000 жалби по електронен път. Най-добре е да се отиде на крак или да се пусне оплакване от сайта.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  20/03/2011 at 10:44

  Абсолютно прав си, но все пак е редно да признаем, че въпросните приемни са все още прохождащи, а и не всички оператори ползват толкова канали за контакт с абонатите си като Мобилтел…За мен това са крачки в правилната посока

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 27 = 32