Home » Моите коментари » Съдят Мобилтел за 100 милиона лева? Да видим…

Съдят Мобилтел за 100 милиона лева? Да видим…

1 635 прочита

От Асоциация на потребителите на комуникационните и интернет услуги поискаха отнемане на лиценза на мобилния оператор Мобилтел поради възникналите проблеми със сметките на абонатите след въвеждането на новата система. АПТИУ ще заведе колективен иск от 100 млн. лева срещу мобилния оператор, бе съобщено вчера от повечето електронни издания.

От асоциацията представят данни, според които 60% от потребителите се опасяват, че сметките се надписват. АПТИУ настоява за въвеждането на законови промени, с които ще се гарантират правата на потребителите.

Нямам нищо против благородните каузи, както и тези опитващи се да защитят правата на всички нас като потребители, но в цялата история до момента явно не само за мен, но и за самата асоциация остава загадка как ще платят четирите процента от стойността на заведения иск, които би следвало да бъдат внесени като такса.

Малко ми понамирисва на поредния опит за реклама и черен PR, като се оползотвори недоволството на абонатите. И не, не защитавам Мобилтел, но не е ли малко странен призивът на АПТИУ към всички потребители, които искат да спрат произвола на „М-Тел„, да се присъединят към колективния иск на 20 март?

Лично аз вече 16 месеца на всеки 30 дни изпращам, и съответно горе-долу в такъв период получавам кореспонденция от Виваком. И всеки път е едно и също: аз им пиша на кои точки от Общите условия се опирам и искам да получа копия от два стари договора за ADSL услуга, а те от своя страна ми връщат отговор, че аз някога съм подписал тези договори и ми благодарят, че съм ползвал услугите им. Разбира се не пропускат да ме информират, че при наличие на още въпроси мога да ги потърся отново. Копията от договорите обаче и до ден днешен не са ми пратени…

Сигурен съм, че всеки, в зависимост чий услуги ползва, може да приведе много примери за нарушения на операторите, но да ме прощава председателят на УС на асоциацията Янаки Ганчев, но подобни високопарни закани за дела за отнемане на лизенз и съдебни искове от по 100 млн лева…Звучи ми малко като изказванията на Яне Янев – интересни, но в сферата на научната фантастика.

Смятате ли, че подобни закани имат шанса някога да се превърнат в реалност?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

5 Responses to Съдят Мобилтел за 100 милиона лева? Да видим…

 1. Petyoyo

  19/03/2011 at 23:57

  Орева света с твоите неволи а не вярвам на някой да му дреме..

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  20/03/2011 at 07:38

  Виждам, че си разбрал контекста…кой съм аз да те съдя за пропуските в часовете по четене с разбиране? 🙂

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Boris

  20/03/2011 at 10:41

  Не чети, бе Петьо – да те насилва някой? И без това часовете по четене с разбиране не се наваксват лесно 🙂 Всъщност по-горе става дума за абсурдни закани на асоциация за искове, които сами не знаят как ще изпълнят, но ще оставя на теб да се опиташ пак да разбереш подробностите 🙂

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 4. Benny Lava

  23/03/2011 at 11:47

  Хубаво де, ама никой не пита защо точно 100 милиона. Ми аз искам 200, например. Не знам що, ама 200 не е ли повече от 100?
  И за какво точно ще се съди М-Тел? За закъснели сметки? Че как точно това ме е ощетило, ако им бях клиент, де? За отказана нреправомерно преносимост разбирам, за кредитен лимит иди-дойди, не че има нормален съд, който при тия общи условия да ти присъди обезщетение, ама за „съмения, че им се надписват сметките“? Айде да сме приблизително реалисти…
  А па тва за взимането на лиценза показва че тая асоциация е пълен въздух под налягане. Това е толкова невъзможно с подобни идиотски мотиви, че няма накъде. А и не мога да разбера каква би била ползата? Кой може да спечели от това – че нали без лиценз, М-Тел няма откъде да изкарат 100-те милиона,ако евентуално някой съд ги присъди в полза на потребителите.
  Въобще глупости на търкалета. И медии, и дори, ти, блогъре, пишеш и ги повтаряш.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 5. Boris

  24/03/2011 at 06:04

  „…да ме прощава председателят на УС на асоциацията Янаки Ганчев, но подобни високопарни закани за дела за отнемане на лизенз и съдебни искове от по 100 млн лева…Звучи ми малко като изказванията на Яне Янев – интересни, но в сферата на научната фантастика.“

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 + = 27