Home » Новини » Скорости до 42Mbps и HD телевизия от М-Тел

Скорости до 42Mbps и HD телевизия от М-Тел

3 019 прочита

Клиентите на М-Тел могат да се възползват от най-високата скорост за мобилен интернет през 3G мрежа, достигната в страната до момента – 42 мегабита в секунда. През юли миналата година скоростта, която конкурира предлаганата  от фиксираните интернет доставчици, беше демонстрирана за първи път у нас от М-Тел.

Новата технология вече може да се ползва в София и Пловдив, а скоро и в други големи градове като Бургас, Благоевград, Варна, Кюстендил, Видин, Монтана, Добрич, Пазарджик. Устройството, поддържащо скоростта от 42 мегабита в секунда – стик K4605, вече е наличнo в магазините на М-Тел в София и Пловдив, а до броени дни и в останалите населени места.

Новата технология Dual Carrier HSPA+ (High Speed Packet Access), която осигурява до 42 мегабита в секунда, дава възможност за двойно по-висока скорост за теглене на данни в сравнение с  максималната до момента от 21 мегабита в секунда, също предоставяна единствено от М-Тел в над 30 населени места в цялата страна.

При стрийминг със скорост от 42 мегабита в секунда  клиентите могат дори да гледат 3D и High Definition ТВ канали през мобилната мрежа. За теглене на файл от 750 MB със скорост от 42 мегабита в секунда са необходими само 2 минути и половина, което е 14 пъти по-бързо в сравнение със стандартно предлаганата в страната скорост  от 3.6 мегабита в секунда .

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

4 Responses to Скорости до 42Mbps и HD телевизия от М-Тел

 1. Morcielago

  24/03/2011 at 05:48

  Благодарим на М-тел за възможността да ползваме висококачествени услуги.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Croushet

  24/03/2011 at 09:37

  да, и аз се радвам,ч е предоставят по-добър нет и мисля към тях да се прехвърля, щото сега съм с blizoo и честно казано е доста слаба работа….. не съм доволна

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Смешници

  16/10/2011 at 20:37

  А каква ще е цената? И де го тоя стик K4605? Аз в София едвам стигам 1-2 Мбит/сек при възможни 3,6 а тук рекламират 42 MBps? Как става така, при положение, че мрежата е една и съща?

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 4. Boris

  17/10/2011 at 08:19

  Това, което се тества и го има на Кукуш, го няма другаде, така че не виждам какво се чудиш? 🙂 Специално за мобилният нет и скоростите и аз имам доста забележки и коментари, но нещата са си в нормалният ПР и реклама. Последно демонстрираха LTE със заглавие 100Mbps, но ако си направи човек труда да сметне се оказва, че скоростта е не повече от 46-48Mbps ама рядко някой ги смята тези неща…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 4