Home » Новини » КРС сваля цените на входящи международни повиквания

КРС сваля цените на входящи международни повиквания

2 789 прочита

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) обяви, че намалява цените за терминиране на входящи международни гласови повиквания до 0.13 лв./мин., съобщиха от телекомуникационния регулатор. Промените ще влязат в сила от 1 април.

На практика промяната няма да бъде усетена по никакъв начин от българските потребители. Промените са свързани с цената, която чуждестранни телекомуникационни оператори трябва да платят за осъществяване на разговори в мрежите на М-Тел, Глобул и Виваком.

До момента цената за терминиране на входящи международни гласови повиквания е било на свободно договаряне с телекомите. Новата стойност на разговорите на едро за международните оператори на практика сваля цената до „нивото на тарифите за терминиране в национални мрежи“, коментират от КРС в официалното си съобщение до медиите.

Като причинна за свалянето се сочи „пазарното поведение на операторите, което е в разрез с европейската регулаторната рамка“.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 6 =