Home » Новини » Vivacom отчита 45% ръст в печалбата за 2010г.

Vivacom отчита 45% ръст в печалбата за 2010г.

2 888 прочита

Vivacom отчита 45% ръст в консолидираната си печалба за 2010 г. до 116,4 млн. лева, показват предварителните финансови резултати на компанията.

Приходите от мобилна телефония продължават да показват сериозен ръст за сметка на фиксирания бизнес, се казва в прессъобщение на PR агенцията на телекома.

През миналата година приходите от мобилни комуникации нарастват с над 30% до 332,7 млн. лева., което в голяма степен компенсира спада в трафика на фиксираните телефони, и така понижението в общите приходи на телекома е само с 4%.

Операторът се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти, като има най-голям ръст в броя на новите абонати, се посочва в съобщението.

Данните от отчета сочат стабилен ръст на абонатите във всяка една от сферите на дейност на дружеството, с изключение на фиксираната телефония. Отчетени са 17% ръст на мобилните абонати след изчистването на нерегистрираните предплатени карти и 11% увеличение на интернет потребителите.

В момента Vivacom е най-големият интернет доставчик на национално ниво с над 25% пазарен дял.

През изминалата година покритието на 3G мрежата на Vivacom е достигнало 93% от населението в страната. Като цяло абонатите, ползващи мобилен интернет, са се увеличили с 68%. Компанията предвижда още ADSL услугата й да покрие над 90% от населението на страната.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 1