Home » Любопитно » Android » Таблетите с Android OS ще доминират тази година

Таблетите с Android OS ще доминират тази година

3 767 прочита

В края на предходната година, Apple отчете спад в пазарния дял от 96% на 75% при продажбите на таблети, като за същият период, устройствата с операционната система на Google увеличиха своя дял десетократно.

Очакванията са таблетите с Android OS да продължат да бъдат предпочитани и през 2011г., като таблетът Samsung Galaxy заема водещо място в общите им продажби. Както съм писал и преди, причината за успеха на моделите с Android определено се дължи на ниската цена, на която устройствата се предлагат, както и на богатата гама от медийни услуги, които предоставят като YouTube и Google Maps.

За последното тримесечие на 2010г., Apple отчете 7,3 млн. продажби на iPad или 74% печалба в сравнение с предходните три месеца. За сравнение, продажбите на устройствата с операционна система Android показват драстично увеличение от 100 хил. на цели 2,1 млн. броя за същия период. През тази година се очаква да се продадат около 57 млн. техни бройки, а за 2014г. прогнозите достигат цифрата от 171 млн.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 5 = 7