Home » Новини » Хорст Пертър е новия главен технически директор на Мобилтел

Хорст Пертър е новия главен технически директор на Мобилтел

2 895 прочита

Главният технически директор на Мобилтел Александър Кухар напуска компанията, като неговият пост от 1 март ще бъде зает от Хорст Пертър, съобщиха от мобилния оператор в понеделник. Новата позиция на Кухар ще включва директор на  операции по придобивания на А1ТА и Телеком Аустриа груп, собственик на Мобилтел.

Новият технически директор на Мобилтел ще бъде Хорст Пертъл, който сега е на същата позиция в словенския оператор Si.mobil, също собственост на „Телеком Аустриа“. В периода между 2005 и 2010 г. Хорст Пертъл управлява разширението на мрежата на Мобилтел. Той напуска българския телеком през февруари 2010 г., когато оглавява техническите операции на Si.mobil.

Александър Кухар е главен технически директор на Мобилтел от март 2009 г. Под негово ръководство компанията внедри най-високата скорост за мобилен пренос на данни, постигана в страната до момента – 42 мегабита в секунда, припомнят от Мобилтел. Преди това Кухар управлява дирекцията „Техническо планиране“ в mobilkom Austria, част от Telekom Austria Group, в продължение на 6 години.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

74 − = 73