Home » Новини » Ден за безопасен интернет с Globul

Ден за безопасен интернет с Globul

3 001 прочита

За трета поредна година GLOBUL стартира комуникационна кампания за онлайн безопасност, която има за цел да повиши информираността на обществото относно правилното и безопасно използване на новите технологии и интернет от децата и младите хора. Кампанията започва на Международния ден за безопасен интернет – 8-ми февруари. Инициативата на GLOBUL тази година протича под мотото: „Не всеки в интернет ти е приятел”.

Като част от кампанията, в Деня за безопасен интернет GLOBUL ще изпрати на младите си клиенти SMS със съвет да бъдат внимателни докато сърфират в мрежата, тъй като неразумното поведение в интернет може да доведе до негативни последици в реалния живот.

Единствено днес всички български потребители на Facebook имат възможност да видят специално видео с информация за безопасността в интернет, което се появява на заглавната страница на социалната мрежа. Чрез тази интерактивна форма на комуникация, GLOBUL напомня на интернет потребителите да бъдат предпазливи при общуването и споделянето на лична информация онлайн.

Комуникационната кампания на оператора има за цел да образова както децата, така и техните родители, за да им осигури по-сигурно и безопасно общуване в онлайн пространството.

С цел превенция на децата от неподходящо съдържание онлайн, GLOBUL разработи също така лесни за използване приложения за родителски контрол. Мобилното съдържание, предлагано от оператора, е специално обозначено за възрастта, за която е подходящо. Родителите имат възможност да забранят достъпа до секциите, неподходящи за лица под 18 години, като изполват парола, която могат да въведат на мобилните телефони на своите деца.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 1 =