Home » Новини » Vivacom за проблема с предплатените карти

Vivacom за проблема с предплатените карти

2 825 прочита

VIVACOM смята, че проблемът с осигуряването на мобилна анонимност на трети лица чрез продаването на нерегламентиран брой предплатени карти на едно име може да бъде решен само със законодателни промени.

Съгласно сега действащото законодателство, компанията няма право да налага лимит върху възможността един човек да притежава на свое име неограничен брой предплатени SIM карти, но изпраща писма и предупреждава клиентите си във всеки случай, при който възникне съмнение за измама. Към момента във VIVACOM има около 800 лица на чието име са регистрирани над 10 предплатени мобилни карти, около 45 човека са с над 50 номера, а тези които притежават над 100 предплатени SIM карти са 35.

Телекомът ще подкрепи всяка мярка от страна на държавата, която ще доведе до намаляване на възможността за извършване на незаконни действия с нейни карти и за уронване на името и достойнството на нейни клиенти.

Преди една година влезе в сила решение на Комисията за регулиране на съобщенията всички притежатели на предплатени мобилни услуги да регистрират своите карти не по-късно от 31 декември 2010 г. Тези от тях, които не направиха това, загубиха правото си на изходящи повиквания през януари, а услугата на нерегистрираните и в този период карти беше напълно спряна от февруари 2010 г. Очакваше се тази промяна да доведе до драстично намаляване на възможността да бъдат извършвани анонимно закононарушения с мобилен телефон. Тогава Vivacom отчете 82% успеваемост при регистрацията на предплатените си мобилни карти.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 5