Home » Любопитно » Android » Sony стартират разработка на игри за Android устройства

Sony стартират разработка на игри за Android устройства

3 323 прочита

Sony планира да започне производството на игри за смартфони и мобилни интернет-устройства на базата на операционната система Android. От компанията заявиха, че тази стъпка ще им позволи успешно да се конкурират с японския си конкурент Nintendo.

От компанията заявиха, че новите Android-игри ще работят на новия телефон Xperia Play, който се очаква да излезе през февруари.

От компанията заявиха, че тази стъпка ще премине в партньорство с Google. Нека да припомним, че по-рано от Sony пуснаха интернет-телевизор работещ с платформата Google TV, която също е базирана на Android. Въпреки това, от Sony твърдят, че този ход е донякъде нетипичен за игралната индустрия, тъй като Microsoft и Sony пускат игри само за собствените си платформи, които не са съвместими една с друга.

Независими експерти предричат, че в случай на успешно изпълнение на тази стратегия, Android-игрите на Sony ще бъдат много печеливши, въпреки че първоначално те вероятно ще бъдат не сложни аркади, подобно на тези, които вече присъстват в Android Market.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 3 =