Home » Новини » С „Приказка за пътя” М-Тел защитава децата на улицата

С „Приказка за пътя” М-Тел защитава децата на улицата

3 126 прочита

Социалният проект за детска пътна безопасност „Приказка за пътя” започна днес с интерактивна демонстрация, която се проведе в метростанция „Стадион Васил Левски” в  столицата. Инициативата е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и е с подкрепата на Любомир Христов, заместник кмет по транспорта. Основен спонсор на проекта е М-Тел.

Проектът има за цел да подготви и образова младите хората, които са реални участници в пътната обстановка чрез интерактивни спектакли на открито. Като се обърне конкретно внимание и се разиграят реални ситуации, младите хора осъзнават потенциалните рискове и си изграждат добри рефлекси и правилни реакции, за да избегнат рискови ситуации.

Всяка пътна ситуация се разиграва под формата на скеч, като се акцентира върху неправилната постъпка или грешката на участниците. Целта е децата, които наблюдават да открият и посочат грешката допусната от участниците на пътя. За целта е проектиран декор близък до действителната пътна обстановка, който се състои от шосе, тротоари, кръстовища и градинки.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to С „Приказка за пътя” М-Тел защитава децата на улицата

 1. Tedi

  01/02/2011 at 08:48

  Браво на Мтел!!! Отново показа, че е социално ангажирана компания, която мисли и се грижи за нашите деца!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Fifi

  01/02/2011 at 09:12

  Аплодирам ги за тази инициатива. Единственото, което намирам като лек недостатък на кампанията е, че би било добре да се направи по-мащабна кампания на по-голямо място. Например в някоя по-голяма зала като Универсиада или пък пролетта на открито в някой парк. Иначе идеята е супер, но трябва да се разрастне и разгърне до национален мащаб.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Madred

  01/02/2011 at 12:38

  Винаги съм се възхищавал на идеите на мтел за социалните активности. Тази е особено добра. Дори и мястото според мен не е лошо, но наистина може би трябваше да е по-мащабна. Хубавото е, че тя още може да се развива. Надявам се, че мтел няма да оставят нещата така.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 10 = 20