Home » Марки » BlackBerry » RIM представи своя 4G таблет на CES 2011

RIM представи своя 4G таблет на CES 2011

5 269 прочита

RIM за първи път показа новото си устройство BlackBerry Playbook, което е снабдено със 7-инчов сензорен дисплей и  двуядрен процесор. Версията, снабдена само с Wi-Fi, се очаква да се появи на пазара през март, а тази с 4G през лятото.

От компанията споделят, че устройството се радва на изключителен интерес от страна на корпоративни клиенти, които гледат на PlayBook като устройство, което е необходимо за служителите по същия начин както мобилния телефон или настолния компютър.

BlackBerry Playbook тежи 400 грама и е дебел по-малко от 10 мм, като е с гумено покритие на корпуса. Софтуерът, който PlayBook ползва при демонстрацията, позволява мултитаскинг, както и въртящо се меню, в което са показани всички програми, които са пуснати в момента.

Според Макдоуел, вицепрезидент при маркетинг звеното на RIM, таблетът ще разполага с „хиляди“ приложения при дебюта му и ще се продава на цена „под 500 долара“, без да се конкретизира точната сума, срещу която ще може да бъде закупен.

RIM ще работят на американският пазар с оператора Sprint, в чиято магазинна мрежа ще се предлага BlackBerry Playbook. Причината от компанията да се спрат на Sprint за партньор при продажбата на таблета, защото той разполага с най-широката 4G мрежа до момента.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

70 + = 74