Home » Новини » Невероятно, но факт! Операторите склониха да отпадне автоматичното преподписване!

Невероятно, но факт! Операторите склониха да отпадне автоматичното преподписване!

2 849 прочита

И трите големи мобилни оператора у нас са заявили принципното си съгласие клаузата за автоматично подновяване на договорите да отпадне. Техническата подготовка на системите ще отнеме около месец и половина.

Веселин Божков – председател КРС заяви : „Изчистването на заварените договори ще бъде решение… И техническо време ще изисква да се оправи, но при подписването с новите индивидуални договори с отделните абонати това трябва да отпадне и те на дело да докажат, че това отпада като тяхна политика.“

Така мобилните оператори ще са длъжни да напомнят на клиентите си, че договорите им изтичат, а подновяването ще става с изричното съгласие на абоната. Друго често срещано оплакване от клиентите на мобилните оператори е, че не получават известия, ако  достигат месечния си лимит.

Според потребителските организации неустойката по договорите с мобилните оператори не бива да надвишава 7% от стойността на целия договор.

„В момента мобилните оператори начисляват  в неустойките не само стойността на договора, но и цената на получените екстри – например безплатен мобилен телефон, обясни Богомил Николов, изпълнителен директор на „Активни потребители“.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Невероятно, но факт! Операторите склониха да отпадне автоматичното преподписване!

 1. mexyto

  18/01/2011 at 07:55

  SUPER YRAAAAAAAAAA

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  18/01/2011 at 08:17

  Аз до като не го видя черно на бяло ми е трудно да го повярвам…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 − 20 =