Home » Новини » Наградиха победителите в конкурса на сп. Тема и VIVACOM

Наградиха победителите в конкурса на сп. Тема и VIVACOM

2 860 прочита

Над 350 студенти от общо 35 български 10 чуждестранни университета се включиха в конкурса на VIVACOM и сп. ТЕМА за написване на есе на тема „Всичко, което ни свързва“. Официалното награждаване на победителите в инициативата се проведе днес, 10 януари 2011 г., в сградата на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в присъствието на Министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, много студенти, ректори на университети и други официални лица.

Министър Игнатов връчи чек в размер на 5 000 лева на победителя в надпреварата Георги Мерджанов, дипломант по драматургия в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Бих искал да поздравя не само победителите, а всички, които взеха участие в конкурса, защото вие сте бъдещите лидери на мнение в страната, каза министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Той допълни, че се надява в бъдеще все повече участници да се включват в подобни инициативи. Втора награда в размер на 3 000 лева беше поднесена от Михаела Калайджиева на Райко Байчев, студент в СУ „Св. Климент Охридски“, магистратура „Изкуства и съвременност XX-XXI век“.  Главният редактор на сп. ТЕМА Валери Запрянов връчи чек на стойност 2 000 лв. на Георги Щерев, студент трети курс по право в СУ „Св. Климент Охридски“.

За първите десет студенти беше осигурена и допълнителна поощрителна награда – годишен абонамент за сп. ТЕМА, както и публикуването на есетата им в списанието. Освен това, на класиралите се от 4-то до 10-то място сп. Тема ще изплати по 100 лева хонорар за публикуването на писмените материали в изданието.

Оценяването на есетата и класирането на най-добрите бе реализирано от авторитетно петчленно жури в състав: писателят Георги Данаилов – председател на журито, главният редактор на сп. ТЕМА Валери Запрянов, журналистът и писател Любен Дилов-син, писателката Кристин Димитрова и професорът от Софийския университет Валери Стефанов.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 5 =